Omgeving

Stedentripjes die de moeite absoluut waard zijn:

5B3A6595Bernkastel – Kues, op 8 minuten van Veldenz, is één van de meest bekende plaatsen direct aan de Moezel gelegen!

Het plaatsje heeft veel grandeur, bruist, heeft een keur aan winkeltjes en terrassen.

Er is van alles te doen, kortom heel levendig! U zult zich hier niet snel vervelen.

De Romeinse stad Trier is de oudste stad van Duitsland en beschikt over vele Romeinse bouwwerken zoals de Kaiserthermen, de Porta Nigra en het Amphitheater.    Daarnaast zijn er in de directe omgeving van Trier vele prachtige burchten en kastelen gelegen, die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. De mooie natuur van de Eifel, de Moezel en de wijnbergen maken de omgeving van Trier erg aantrekkelijk om te bezoeken!

  Riesling spatlese auslese eiswein burgunder   

Cochem ligt aan de Moezel en biedt veel verschillende excursiemogelijkheden. Het symbool van de stad, de Cochemer Burcht, is met een  stoeltjeslift te bereiken en is een bezoek waard.

Evenals een boottocht over de Moezel u mooie aanzichten geeft vanaf het water.

Voor het dorpje Veldenz kunt u via http://www.veldenz.de een “Veranstaltungskalender” bekijken en vast inzicht krijgen wanneer de voor u interessante activiteiten plaatsvinden in Veldenz. U ziet hier wanneer bijvoorbeeld de Fassnacht (carnaval), de WRC rally of de Weinfesten plaatsvinden.

Het gebied ademt wijn en veel mensen in de omgeving houden zich bezig met de wijnbouw. Gaat u gerust eens langs een wijnboer, hij laat u graag proeven en kan veel vertellen over de produktie, smaken en classificaties.In de kelder van ons vakantiehuis wordt jaarlijks 30.000 liter wijn gemaakt. In overleg met de beheerder kunt u de kelder bekijken en verschillende wijnen proeven. Zit uw smaak erbij kunt u deze unieke wijnen kopen voor prijzen die onder de supermarkt prijzen liggen.

Naast de veel voorkomende wijngaarden vindt u veel terug uit de Romeinse tijd. U heeft een grote keus uit oude burchten, kastelen en Romeinse nederzettingen om te bezoeken. In Veldenz staat nog een oud Romeins badhuis en Schloss Veldenz.Vanuit de vakantie woning kunt u Schloss Veldenz bezoeken, zie http://www.schlossveldenz.com/. De wandel liefhebbers kunnen een mooie wandeling maken naar het kasteel, alwaar u kunt genieten van het mooie uitzicht. Op aanvraag – genoeg animo kunt u met een gids wandeltochten maken.

 

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes