Drinken in de Moezel

Bier

Bier is in Duitsland wel het meest populaire drankje. Duitsland kent een groot aantal bierbrouwerijen, zowel regionaal als lokaal. Enkele bekende Duitse biermerken zijn: Warsteiner, Bitburger, Beck’s, Diebels en Veltins. In de meeste cafés kun je ook één van de vele lokale biersoorten krijgen. Elke Duitser vindt zijn eigen biersoort uit de streek het beste. Er kunnen tussen de Duitsers dan ook pittige discussies over de beste biersoort ontstaan.

Wijn

Duitsland heeft in totaal maar liefst 13 wijngebieden waar de Moezel er een van is.

Typisch Duits zijn de Weinstuben die je in de directe omgeving kunt vinden. Naast het feit dat je hier terecht kan voor een lekker wijntje, kun je hier ook een eenvoudige, maar goede maaltijd krijgen. In ons dorp Veldenz zijn diverse Weinstuben & Weinprobe maar ook rondritten te boeken door de wijnvelden.

Weinprobe

In de directe omgeving binnen (max.30 min rijden) vindt u Bernkastel, Muhlheim, Brauneberg en Neumagen ( oudste wijngebied van Duitsland) waar bijzondere, maar goed geprijsde  wijnen te vinden zijn.

 

 

 

Moezelwijnen zijn er in verschillende kwaliteitssoorten.

 

Kabinettwijn: wijn gemaakt van de druiven van de eerste oogst.

Spätlesewijn: druiven voor de Spätlese hebben langer gerijpt.

Auslese: alleen de beste trossen van de late oogst worden geselecteerd voor deze wijnen.

Beerenauslese: druiven apart geselecteerd op rijpheid voordat er wijn van gemaakt word.

Trockenbeerenauslese: wijn van druiven die bijna tot krenten zijn gedroogd aan de ranken.

Eiswein: deze zeldzame wijn wordt bereid uit druiven die door nachtvorst zijn bevroren.

Koffie

De Duitse koffie smaakt anders dan de Nederlandse koffie. De samenstelling van de ingrediënten is anders. Veel Duitsers kopen koffiebonen bij een koffiewinkeltje en laten ze in de winkel vers malen. In Duitsland is koffie veel duurder dan in Nederland, maar dan heb je ook wel wat! In de vakantiewoning hebben we een Senseo en Nespresso apparaat.

Binnenkort ook lekker eten in de streek!

 

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes